امام صادق(علیهالسلام) در این باره میفرماید:
«فيما ناجَى اللّه ُبِهِ موسى عليه السلام، قالَ: يا موسى، لا تَنسَني عَلى كُلِّ حالٍ؛ فَإِنَّ نِسياني يُميتُ القَلبَ [1]= از جمله سخنان نجواآميزى كه خدا با موسى عليهالسلام گفت، اين بود كه: «اى موسى! مرا در هيچ حال، فراموش مكن؛ زيرا فراموش كردن من، دل را مى ميرانَد.»
اگر به داستان شاه و طوطی که مفصل آن را خواندیم، توجه کنید، شاه به طوطی گفت: حال که از من جدا میشوی، یک لحظه هم بدون یاد من نباش. در اینجا نیز، خداوند به حضرت موسی میفرماید فراموشی من دل را میمیراند.
نبی اکرم (صلیاللهعلیهوآله) از قول خود خداوند تبارک و تعالی نقل کردند: «إنَّ اللّه َعز و جل یقولُ: تَذاكُرُ العِلمِ بینَ عِبادی مِمّا تَحیا علیهِ القُلوبُ المَیِّتهُ إذا هُمُ انتَهَوا فیهِ إلى أمری
خداوند عز و جل مى فرماید: گفتگوى علمى میان بندگان من، از چیزهایى است كه دلهاى مرده با آن زنده مىشود، به شرط آن كه آنها در این گفتگو، به امر (اصول یا فروع دین) من برسند.» « یقولُ» یعنی خدای عزوجل مستمراً میگوید. در مذاکره علمی دو طرف باید به خواسته و دستور خدا برسند. یعنی انسان در مورد دستورات و خواسته های خدا و اوامر و نواهی الهی صحبت کند که دل را زنده میکند.
استاد محمدشجاعی/سایت منتظران منجی
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات