?افراط و تفریط در دین(4)
▫️نسبت های زمینی، اما آسمانی
حضرت در ادامه مي فرمايند:
118 - «لَقَدْ جاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ اَنْفُسِكُمْ عَزيزٌ عَلَيْهِ ما عَنِتُّمْ حَريصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنينَ رَؤُفٌ رَحيمٌ»
اشاره به آيه 128 سوره توبه است كه خدا مي فرمايد: رسولي از طرف خدا از بين خودتان برايتان آمد، بر او سخت است آنچه شما را آزار مي دهد، برسعادت و ايمان آوردن شما حريص است و نسبت به مؤمنين در مهرباني و رحمت خاص قرار دارد.
119- «فَاِنْ تَعْرِفُوهُ تَجِدوُهُ اَبي دوُنَ نِسائِكُمْ»
پس اگر پدرم را بشناسيد مي دانيد كه من پدري دارم كه هيچ يك از زنان شما چنين پدري ندارد.
120 - «وَ اَخا اِبْنَ عَمّي دوُنَ رِجالِكُمْ»
و آن پيامبر، برادرِ پسر عموي من بود، نه برادر مردان شما.
121 - «وَ لَنِعْمَ الْمَعْزِيُّ اِلَيْه(ص)»
و چه خوب است با او نسبت داشتن.
?اي مردم! پيامبري از خود شما به سوي شما آمد كه رنج هاي شما بر او گران است و دلسوز بر شماست و بر مؤمنين مهربان و رئوف است.
اگر شما نسب پيامبر را دنبال كنيد او پدر من است و هيچ يك از زنان شما چنين پدري ندارد. و برادرِ پسر عموي من بود و نه برادر مردان شما.
?چون پيامبراكرم(ص) وقتي به مدينه هجرت كردند با حضرت علي(ع) عقد اُخوّت بستند، و چه خوش نسبتي است نسبت با پيامبر(ص) و با علي(ع).?
? يعني يك فرهنگي است كه اين فرهنگ در رابطه با ما به جامعه مي آيد ، شما حواستان باشد كه داريد از اين فرهنگ منصرف مي شويد و در واقع دلسوز هاي واقعي خود را رها كرده ايد كه آزار شما براي آنها سخت و طاقت فرسا است.
✅حقايق بسياري در وجود حضرت فاطمه(س) به وقوع پيوست و از او نمايان شد، مثل صبر بر سختي ها، عبوديت حق، كه در بحث «فاطمه(س) مظهر عبوديت» تا حدّي بحث شده است در آن جا عرض كرده ايم فاطمه(س) مقصد خلقت است، بر اساس روايات هم مي گوييم.
✅بصيرت و شجاعت « اُمِّ اَبيها » و « اُمِّ بَعْلِها » از ديگر خصوصيات اوست.
فاطمه(س) نه تنها امّ ابيها بود، بلكه اُمّ بَعْلِها هم بود.
✅يعني هم تسلّي خاطر پيامبر(ص) بود و فرهنگ پيامبر(ص) را مي شناخت، هم تسلّي خاطر ولايت بود.
✅فرهنگي كه نگذاشت از ولايت غفلت شود، هرچند دشمن مي خواست مسئله ولايت را پنهان كند.
✅او دختر خديجة بزرگ(س)، مظهر بزرگي ها و ايثارها و از جان گذشتگي هاي مادرش است. كسي كه زندگي را طوري تنظيم كرد كه همواره به سوي حوادث بزرگ گام برمي داشت و نه به سوي زندگي سرد و ساكت.
✅دامني كه پرورندة حسنين، سيّديْ شباب اهل الجنّة است.
✅محور خانه اي كه حضرت رسول الله(ص) فرمودند: ستارگان امان آسمانند و اهل بيت من امان اهل زمين.
✅همسر كسي كه حضرت فرمود: يا علي! اساس اسلام، دوستي من و خانوادة من است همان طور كه در مورد خانوادة فاطمه(س) به ما فرمود: استوارترين شما بر صراط كسي است كه محبت خاندان مرا بيشتر داشته باشد.
✅در نتيجه فاطمه(س) مادر و محور خانواده اي است كه جهانِ از هم گسسته به آن نيازمند است.
فرمود: پس چه نيكو پيامبري است آن كه من با او نسبت دارم. پس اي مردم! طبق اين فرهنگ بايد متوجه شويد كه دنبال چه كسي باشيد و نسبت خود را با علي(ع) قطع نكنيد همچنان كه پيامبر(ص) نسبت خود را با علي(ع) برقرار نمود.
إن شاء الله در جلسه آينده اين موضوعات را با نكاتي كه حضرت صديقة طاهره(س) در خطبه خود در مسجد مدينه مي فرمايند، پيگيري مي كنيم.
«والسلام عليكم و رحمةالله و بركاته»
?#بصیرت_حضرت_زهرا (سلام الله علیها)
?#استاد_طاهرزاده
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات