تا به حال دیدهاید شخصی در جنسیت حیوانی خود شک کند؟ هیچ انسانی به آن شک نمیکند و با یقین به ماهیت آن، اعمال متناسب با آن را انجام میدهد. به عنوان مثال رفع تشنگی با آب است و انسانی که عطش دارد به اشتباه غذا نمیخورد و با شناختی که از نیازهای حیوانی خود دارد، بدون اشتباه عمل میکند.
طبق اصل اصالت تخصص، هر سیستم در چهار مرحله تعریف، راهاندازی، بهرهبرداری و اصلاح و تعمیر به سازنده و نمایندگیهای مجاز معرفی شده از سوی سازنده مراجعه مینماییم. سیستم وجودی انسان نیز از این قاعده مستثنی نمیباشد و چارهای جز رجوع به آفریدگار که کسی جز الله نیست، نداشته و مجاب به اطاعت از نماینده ایشان (معصومین «علیهم السلام») می باشد. باور این حقیقیت که بدن، امانت الهی و وسیلهای برای آزمایش او است و منِ حقیقی، روحی است که خداوند متعال در او دمیده است؛ و این روح تنها زمانی آرام می گیرد که به اصل خویش برگشته و با او یکی شود، انسان را به آرامش میرساند: إنا لله و إنا إلیه راجعون.
باور این معنی، باور غیب است؛ باور الله و برنامه ریزی برای برگشت. باور این حقیقت معنی زندگی است و آرامش در فهم این معنا. هر نفس مژده وصل یار است، اینگونه معشوقهای دنیا رنگ میبازد و معشوق اصلی رخ مینماید؛ زندگی بدون غیب رها شدن بدون پشتیبان در عالمی محدود با فطرتی بینهایت طلب است و تنها مسیر عبور از جهنم دنیا مسیری است که با نور حق و اهل بیت روشن شده است.
بودن در مسیر اشتباه، همت و هزینه زیادی از انسان میگیرد و در این مبارزه، اصطکاک با انسانهایی که همه مانند تو، بینهایت را در ماده میجویند، بسیار زیاد و آزار دهنده است. آرمانها و آرزوها متفاوت میشود و دغدغههای بخش حیوانی و عقلی مجالی برای بخش فوق عقل نمیگذارند. انسان مال خدا و فرزند محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و آل او است. عشق انسان به پدران آسمانی و دلبستگی به آنها، تعلقات دنیایی مانند همسر، فرزند، مال و … را جهتدار و آخرتساز مینماید. این قدرتی عظیم برای رویارویی با مصائب و گذر از مصیبت را در کالبد انسان مینشاند و همت او را تا بلندای جاودانگی پرورش میدهد. آنگاه انسان همه مصائب و سختیها را با مژده کفاره گناه، توشه برزخ و درجات آخرتی پشت سر میگذارد. در این زاویه دید، تلاش برای کسب روزی، همسرداری، تربیت فرزند و … همه شیرینی و عبادت است و عبادت غذای روح بی نهایتطلب و فطرت آرام فضایی برای پذیرش غصه، عصبانیت، بداخلاقی، زودرنجی و حساسیت ندارد.
استاد محمد شجاعی
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات