امیر المؤمنین (علیه السلام ) می فرمایند :"الذکر الذکران : ذکر عند المصیبه حسن جمیل و افضل من ذلک ذکر الله عندما حرم علیک فیکون ذلک حاجزا “. ذکر دو نوع است ،ذکر هنگام مصیبت که خوب و زیبا است و از این بالاتر ذکر، هنگام روبرو شدن با حرام است. که این یادخدا مانع ارتکاب فعل حرام می شود .
ذاکر حقیقی
امام صادق (علیه السلام ) می فرمایند :” من کان ذاکر الله علی الحقیقه و هو مطیع و من کان غافل عنه فهو عاصم.و الطاعت علامت الهدایه و المعصیت علامت الضلاله واصلهما من ذکر والغفله ” ذاکر حقیقی خدا مطیع خداست و هر کس از خدا غافل است معصیت می کند و طاعت علامت هدایت شدن شخص است و گناه علامت ضلالت است و ریشه ی طاعت و معصیت به ذکر و غفلت بر می گردد. ذکر طاعت و معصیت غفلت می آورد .
گاهی انسان راحت آلوده به گناه میشود .این نشان دهنده ی این نیست که او واقعا از گناه کردن خوشش می آید و یا با گناه سنخیت داشته و یا قصد بی ادبی و نافرمانی خدا را دارد . علتش این است که مدتی اهل ذکر نبوده ، لذا غفلت بر او غلبه کرده است . چنین فردی اگر دوباره در مسیر شنیدن و خواندن و عبادت قرار بگیرد بسیار قوی میشود و حتی احتیاج به مبارزه با نفس هم ندارد ؛ باطن جهنمی گناه را دیده و سراغش نمی رود.
استاد محمد شجاعی/یاد خدا
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات