?فاطمه زهرا (سلام الله علیها ) ماوراء تاریخ
اين جملات حضرت را بايد در گسترة تاریخ نگاه كرد و احتياج به شرح و بسط طولاني دارد.
?من و شما بايد خطبة حضرت زهرا(س) را به عنوان يك كتاب درسي برداريم و چندين بار بخوانيم و بعد از آن با يك روش عميق و دقيق بررسي كنيم تا بتوانيم تفسير و تحليل زندگي امروزمان را از طريق اين خطبه به دست آوريم.
?براي اين كه تحليل صحيحي از زمانه خود پيدا كنيم بايد با عقل فاطمه زهرا(س) زندگي كنيم.
?شما در دقت آن حضرت عنايت داشته باشيد كه اين چه بينشي است كه در جريان حاكميت خليفة اول انحراف كلي اسلام را مي بيند در حالي كه خليفة اول، صحابي پيامبر(ص) و يار غار آن حضرت است.
?در ادامة خطبه خواهيد ديد كه حضرت مي فرمايند: با انحراف از حاكميت امام معصوم، همة كفر بر سرِكار آمده است.
?اين چه بصيرت و چه جرأتي است كه مي فهمد آن چه بر سركار آمده ،كفر و شرك است، و از آن جايي كه اسلام مكتب نفي هرگونه شيطنتي است - اعم از كفر و نفاق - اين جريان را نفي و رسوا مي كند و با اين سخن نه تنها به مسلمانان واقعي نويد انهدام اين جريان را در آيندة تاريخ مي دهد، بلكه ما را به نزديكي بيشتر به اسلام واقعي دعوت مي كند تا ما هم بتوانيم در ادامة انقلاب اسلامي جريان كفر و نفاق را بشناسيم و در هم بكوبيم.
?شما اين را بدانيد كه به فاطمه زهرا(س) نزديك نمي شويد مگر اين كه به عقيدة حضرت نزديك شويد.
?يعني فاطمه زهرا(س) يك قلب است كه اين قلب، هم فكر دارد، و هم شوق و شور عبادي و هم شعور سياسي و هركس به اندازه اي كه به اين عقيده و شوق و شور و شعور نزديك شود، به حضرت نزديك شده است و ماوراءِ تاريخ زمان خود، جايگاه حوادث را مي شناسد.
?به همين دليل تأكيد مي كنيم كه بايد فرصت مناسبي را براي فهم خطبه و تحليل جملات حضرت بگذاريد تا آرام آرام با تدبّر و تعمّق روي خطبه، زوايايي از آن روشن شود.
?بايد فهميد جايگاه فرهنگي شرك و نفاق در فرهنگ بشري پس از ظهور اسلام كجاست و چگونه مي توان با آن روبه رو شد، اين ها را فاطمه زهرا(س) به ما مي آموزد.
?شما مطمئن باشيد بنده خيلي راحت تر هستم كه چند تحليل سياسي از فرمايشات حضرت بكنم و شما نيز خوشتان بيايد؛ ولي در نهايت بر بينش و بصيرت شما افزوده نمي شود، بلكه فقط يك خاطره برايتان مي ماند.
?پس بايد نوع نگاه و برخورد ما با اين خطبه به عنوان يك مرجع تفكرِ هميشگي مدّ نظر باشد كه دائم به آن رجوع كنيم و از آن در انديشة سياسي و تاريخي خود تفکر و هدايت بگيريم.
?#بصیرت_حضرت_زهرا (سلام الله علیها)
?#استاد_طاهرزاده
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات