یک بدن بی تقوا که دچار هرج و مرج و هرزگی شده و هر چه دستش میآید میخورد، مثلا هله و هوله و فست فود و نوشابه میخورد، این بدن نمیتواند بدنِ یک آدم سالم باشد. روح هم همین گونه است. یک روح بی تقوا که دچار تشتت و پراکندگی است و تغذیه سالم ندارد و تغذیهای شبیه به فست فود و هله هوله دارد، روحی متعادل و سالم نیست. ممکن است ادا در بیاورد که من آدم خوب و سالمی هستم. اما وقتی این آدم با این روح سر نماز میآید، میبینی اصلاً نمیتواند با خدا دو دقیقه حرف بزند. یک دقیقه از نمازش را نمیتواند لذت ببرد.
اگر قلب سالم نباشد انسان حوصله شنیدن یا خواندن یا مطالعه کردن چیزهایی که بیماری او را به او معرفی میکنند و درمان را به او معرفی میکنند را ندارد. ولی از چیزهایی که بیماری را تشدید میکند، لذت میبرد. این علامت سلامت قلب نیست. در واقع نشان میدهد که این روح هرزه شده و هله و هوله زیادی خورده و تشتتِ نفس و محبوب و معشوقهایش خیلی زیاد هستند.
حال چنین شخصی یک دفعه میخواهد از تو دلِ این شهواتِ مختلف، از تو دلِ این معشوقها و محبوبهای جمادی، نباتی، گیاهی و حیوانی و حتی عقلانی، قلبش را در بیاورد و خودش را به نور، آرامش، شادی و اطمینان برساند. همین شلوغی ها باعث میشود که در این کار موفق نباشد که بخواهد خودش را بالا بکشد. میبینی که چون محبوبها و معشوقهای زیادی دارد، دیگر شب قدر هم به دردش نمیخورد. چون دست از هیچ کدام از معشوقهای جمادی و نباتی و حیوانیش هنوز برنداشته است. روزه هم که میگیرد، تا میآید بالا برود، دم افطار همه را خراب میکند. چون از اول عقدهای بوده نسبت به این روزهای که گرفته و عصبانی است. میبینی سر سفره همینطوری بی محابا میتازد و هر چه دستش میآید، میخورد. دوباره همه چیز خراب میشود و افت میکند. لااقل این شب قدر را که معادل 80 سال در نظام ابدی است، سبک تر افطار کن تا با نشاط پرواز کنی.
استادمحمدشجاعی/موسسه منتظران منجی
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات