الله تبارک و تعالی در ذات و اسماء و صفات، حریمهایی دارد که انسان باید نسبت به آنها معرفت پیدا کند.
خیلی عجیب است و کم پیدا میشود که موضوع معرفت آدمها، الله باشد. یعنی سراغ توحید به معنای واقعی بروند و الله را به معنای واقعی بشناسند.
بعضی افراد به مخلوقات خدا علاقه دارند. اما به کسی که این مخلوقات را به وجود آورده، علاقهای ندارند. به شناخت ظهورات خدا حتی پایینترین درجه ظهورات خدا، مثل ماده در فیزیک، شیمی، جانورشناسی، گیاه شناسی، میکروبشناسی، انگلشناسی، بدنشناسی اینها را علاقه دارند. حتی دوست دارند سراغ مصنوعات بشری بروند.
رشته هایی مثل هنر، سفالگری، قالی بافی، پارچهبافی، دوزندگی، کامپیوتر، برق، الکترونیک، اینها محصول کار بشر است. برای فهم اینها حاضر هستند وقت بگذارند و هزینه کنند، ولی درباره کسی که اینها را به وجود آورده و منشأ تمام علوم است، خیلی کم علاقمندی نشان می دهند.
موضوع علم هر کسی، شرافت علم او را نشان میدهد. یعنی معروف است که می گویند: ارزش هر علمی به شرافت آن علم بر می گردد. در همین خصوص بود که پیامبر ص فرمود: العلم علمان: علم الابدان و علم الارواح= علم دو نوع است: علم بدنها و علم روح ها». پس شرافت هر علمی به موضوعش است. علم هم شرافت انسانی است.
یعنی این که انسان چه علمی در سینهاش هست و با چه علمی از دنیا وارد نظام برزخی میشود و با چه معرفتی از رحم دنیا وارد نظام برزخی میشود، تعیین کننده نوع زندگی ابدی او خواهد بود. پس این بسیار مؤثر است که بدانی موضوع دانش تو چیست؟
استاد محمد شجاعی/سایت منتظران منجی
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات