حضرت اباالفضل(ع) هم ادب فوقالعادهاش را از مادرش امالبنین دارد
ریشۀ فساد در خانواده، برخورد بدِ خانم با شوهرش است/ برخی سریالها با از بین بردن بنیاد ادب، ریشۀ فساد میشوند
یک سریال طنزی نشان میداد که تکّهکلام آن یا ترجیعبند آن، تحقیری بود که مرد سریال توسط همسرش میشد. یعنی یکی از نقاط مرکزیِ طنز سریال این بود که آن خانم مدام به شوهرش میگفت: «خاک بر سرت! ای دیوانه، ای بدبخت!» اثر منفی چنین سریالهایی حتی از سریالهای مستهجن هم بیشتر است، یعنی این قبیل سریالها، آدمها را بیشتر فاسد میکنند چون ریشۀ فساد در خانواده، بد برخورد کردن زنها با مردهاست. این کار، ازدواج پسرها را به تأخیر میاندازد، پسرها را به دنبال عشقهای خیالی و اَلَکی میفرستد، برای دخترها نیز هزار تا بحران ایجاد میکند و بعد شما با هزار تا موعظه هم نمیتوانید درستش کنید. همین رفتارها و برخوردهای مادر، ریشۀ بیحجابی دخترها میشود و دیگر با منبر و سخنرانی هم به راحتی نمیشود از این دخترها خواست که حجاب را رعایت کنند. لذا میتوان گفت که اینقبیل سریالها، بنیاد ادب را در خانوادهها از بین میبرد و دیگر با موعظه و نصیحت هم درست نمیشود.
اگر یک خانم بتواند ابراز احساسات خود را کنترل کند، مثلاً برخوردش با فامیلِ فقیر و فامیل ثروتمند یکسان باشد، بچههای این خانم- چه دختر و چه پسر- واقعاً باادب بار میآیند. اگر این خانواده زشتترین دختر را هم داشتند، حتماً او را برای پسر خودتان بگیرد که این دختر طلاست! چون یک مادری دارد که میتواند احساسات خود را کنترل کند. پسر این خانواده اگر فقیر هم بود و به خواستگاری دختر شما آمد، حتماً دخترتان را به او بدهید، چون پسرِ یکچنین مادری واقعاً باادب است.
حضرت اباالفضل(ع) هم ادب فوقالعادهاش را از مادرش امالبنین دارد
وقتی بحث ادب پیش میآید نمیشود از ابالفضل(ع) چیزی نگفت. حضرت اباالفضل(ع) هم این ادب فوقالعادهاش را از مادرش امالبنین دارد. با اینکه امیرالمؤمنین(ع) خودش کهکشان ادب و معنویت بود، وقتی میخواست همسری انتخاب کند به برادرش عقیل فرمود: من یک خانمی میخواهم با این ویژگیها… تا از او پسرانی داشته باشم…
یک نمونه از ادب ام البنین را در این نقل قول میتوان دید: یک روز امالبنین -که نام ایشان هم فاطمه بود- به امیرالمؤمنین(ع) فرمود: آقا جان، میشود دیگر مرا فاطمه صدا نزنید…
استاد پناهیان