مقوله نرم کردن دل، حساس است. گاهی بوسیدن، تلفن زدن و سر زدن به کسی که احتیاجی به او ندارید، یا عیادت یک مریض، همسایه و دوستی که هیچ نیازی به او ندارید، برای شما کارساز خواهد بود. اینها کارهای بزرگی هستند که انسان به هیچ کس نیاز نداشته باشد و به او لطف و مرحمت و سرکشی داشته باشد.
به طور کلی خوب است که آدم مال دیگران باشد و برای دیگران باشد. از این قشنگتر این است که آدم وقتی میتواند به یک کسی کمک بکند، نگذارد که او این نیاز را به زبان بیاورد. خودمان پیشنهاد بدهیم. اگر میدانی یک کسی چیزی میخواهد و رویش نمیشود بگوید، شما زودتر خودت پیشنهاد بده و بگو آیا من میتوانم برایتان کاری بکنم؟
پس یاد بگیریم که از خودمان خارج شویم. باید خودخواهیها، منیتها، وابستگیهای به خودمان را کم کنیم. اینطوری دل نرمِ نرم میشود. وقتی نرم شد، آماده پرواز میشود، چون آمادگی دارد. مثل بدن که وقتی نرم است، برای هر ورزشی آمادگی دارد. روح هم هر وقت نرم شد، برای پرواز آماده است. ولی آنهایی که خشک هستند، یک مجلس امام حسین میگذارند مجلس تمام شده، نیم ساعت 1 ساعت 2 ساعت روضه خواندند و صحبت کردند، ولی هیچ تحولی در این شخص اتفاق نیفتاده. چون خشک و سفت است. چون یبوست دارد. چون روحش قساوت دارد، هیچ تحولی در آن اتفاق نمیافتد. انسان باید خیلی حواسش را جمع بکند. پیغمبر (ص) نماز میخواند که یک دفعه صدای بچه بلند میشود. حضرت نماز جماعت را سرعت میدهد. اما اگر ما باشیم، میگوییم، خانم بچهات را برای چی آوردی؟ آقا بچه را چرا آوردی؟ خفه اش کن. بچه بخندد یا گریه کند؟ میگویند مزاحممان شد. اینها نمی دانند که خنده و گریهی بچه در اینجا تسبیح است.
گفتهاند، گریهی بچه در ۴ ماه اول، تسبح «لا إله إلا الله» است. در ۴ ماه دوم، شهادت به رسالت است. در ۴ ماه سوم، شهادت به ولایت است. بچه دارد در مسجد میگوید و میخندد و از دیوار صاف بالا میرود و شما دارید نماز جماعت میخوانید. هر دوی شما دارید یک کار انجام میدهید. تسبیح آن بچه همین است. تسبیح شما هم همان است. بچه ها را برای دیدن تلویزیون ساکت نکنید و بگذارید آنها تسبیحشان را بگویند.
ما میخواستیم در یک جایی غذا بخوریم. یک بنده خدایی گفت: اینجا نرویم. گفتم: برای چه؟ غذایش بد است؟ گفت: نه غذایش خوب است. ولی وقتی مینشینی گربه ها محاصره تان میکنند. گفتم: ما دو سیخ هم برای گربه ها سفارش میدهیم. ما چرا کاری که میتوانیم بکنیم را نکنیم.
استاد محمد شجاعی/بحث قلب
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات